Eveniment de lansare POCU INTL

În data de 18 aprilie 2019, începând cu ora 09.00, la Hotel Intercontinental - sala Fortuna, va avea loc Conferința de lansare a proiectului Calitate în învățământul superior: internaționalizare și baze de date pentru dezvoltarea învățământului românesc.

Cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (PO CU), proiectul derulat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, în perioada 2019 – 2021, își propune dezvoltarea şi implementarea de măsuri sistemice în învățământul terțiar pentru creșterea nivelului calității în învățământului superior şi adaptarea universităților la cerințele pieței muncii, inclusiv la standardele internaționale.

Printre obiectivele majore ale proiectului se numără: creșterea accesului, parcursului și finalizării studiilor, în special pentru studenții din categorii vulnerabile, prin intermediul studiilor, politicilor publice cadru sau a instrumentelor de monitorizarea tranziției în învățământul superior; îmbunătățirea calității și a relevanței învățământului superior, prin creșterea gradului de internaționalizare; susținerea sistemică a conectivității mediului academic cu mediul socio-economic, prin identificarea profesiilor emergente din România la orizontul 2030; îmbunătățirea calității utilizării datelor în procesele de fundamentare a deciziei publice, prin dezvoltarea de studii si instrumente specifice.

Activitățile din cadrul proiectului vor implica deopotrivă reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior, dar și experți recunoscuți la nivel național și internațional în formularea de politici publice în domeniul educației.

Locatie Hotel Intercontinental București
Cezar Haj
Manager proiect
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Attachments:
Download this file (CP_lansare_proiect_POCU_INTL.pdf)CP_lansare_proiect_POCU_INTL.pdf[Comunicatul de presă legat de lansarea proiectului POCU INTL]288 kB
iulie 2024
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31